Four Reasons Hungary

RÓLUNK

Fodrász vagy? Regisztrálj a kedvezményes BMR Try-It csomagért!

NINCS BAJUNK A HAJUNKKAL!

Zsíros haj? Nem gond!

Kinek van arra energiája, hogy fejbőre speciális kezelésével szöszmötöljön naponta? Nagyívben kerülnénk ezt a macerát, pláne azért, mert a fejbőrproblémák megszüntetésének áldozatos tevékenysége általában csípős, büdös löttyökkel, nagy mennyiségű vattakoronggal, búvárszemüggel, nagyítóval vagy új dioptriákkal, és minden esetben a haj zöldes elszíneződésével jár együtt. Harcolsz a haj zsírosodásával? A korpával? Kiborulsz a hajhullástól? Sírba visz a viszketés? Ne is törődj vele,  csak oldd meg a problémát, majd mi segítünk neked! A Four Reasons Original Scalp sorozat hajápolói minden felhajtás nélkül, mégis intenzív erővel kezelik a fejbőrproblémákat, miközben kényeztető, simogató érzésekkel látják el összes érzékszervedet.

A Scalp sorozat használatával a kellemetlen tünetek kezesbárányokká válnak, az ideális bőrműködés, a fejbőr egyensúlyi állapota könnyebben kialakítható, mint gondolnád. A hajas fejbőrrel kapcsolatos problémákat minden tapasztalt fodrász felismeri – ő az, akinek a beazonosításukban és a professzionális kezelésben van bőven rutinja. Mi működik, miért és mire? A jó fodrász megadja a választ, és mi ott állunk mögötte tettre készen, hiszen kompakt rendszerünk van az adott probléma gyors és szakszerű kezelésére. Scalp sorozatunk kezeli az összes olyan kellemetlen tünetet, amellyel a fodrászok mindennapos munkájuk során találkoznak.  

Zsíros haj

A zsíros, olajos fejbőr elég általános, de valójában ártalmatlan probléma. Mivel jár együtt? A hajszálak elnehezülnek akár annyira, hogy a fejbőrhöz tapadnak. Gyorsul a haj koszolódása, mivel az olajos felületen a szennyeződések jobban megtapadnak, sőt ezek túlzott mennyisége felülfertőzéssel is fenyeget. A zsírosodásért egyértelműen a fokozott faggyútermelés a felelős, ami érzékenyít, hajlamosít a fejbőr kipirosodására, a gyulladásokra és a zsíroskorpa képződésére, ezért is lényeges a megelőző kezelés igazán. Hajformázás? Ilyenkor elég bajos és elég melós lehet, hiszen a haj közvetlenül a hajmosás után is zsíros érzetet ad, örökké ápolatlannak tűnik, a frizura gyorsan lelapul, a hajtő elnehezül, a hullámos haj is kiegyenesedik, tartását veszti. A zsíros hajszálak totálisan rugalmatlanok, a hajnak lehet tömege, de nincs volumene, sosem röpköd lazán, ahogy elvárnánk tőle.

Így kezeld a zsíros fejbőrt!

Olyan formulákat alkalmazunk a zsírosodás megállítására, amelyek megteremtik a bőrműködés, a hidratáltság, a savasság-lúgosság egyensúlyi állapotát, de meg is nyugtatják az irritált fejbőrt. A napi rutin tényleg könnyen kialakítható, a haj bármikor megmosható, sőt a hajápolást is érdemes a szokásosnál többször elvégezni. De a fejbőr fizikai hámlasztását, leradírozását nem szabad túltolni, mert a természetes védőréteg a zsírosodó fejbőrnek is fontos. Frissítő tonikot a nap bármely szakában érdemes bevetni, hiszen ez fokozza a bőrműködést és csökkenti a hajhullást. A tiszta, ápolt érzet lesz a bónusz!

Lerakódások, zsíros korpa a fejbőrön

A hajas fejbőrön mutatkozó plakkok tipikusan olyan maradványokból képződnek, amelyeket a túlzott mennyiségű hajápolók vagy a rossz minőségű hajformázók okoznak. A felhalmozódott szennyeződések az elhalt bőrsejtekkel és túlzott zsiradékkal együtt lerakódnak a hajas fejbőrre, és a megfelelően aktív kezelés hiányában, a lelassult, kifejezetten „lusta” bőrműködés társaságában, ezek a plakkok elzárják a pórusokat, majd irritációt, gyulladást okoznak. Ég és viszket – kibírhatatlanul.

A fejbőrt vastagnak, egyenetlennek, göröngyösnek érzékeljük, és a haj szinte élettelen látszik, tőben elnehezül, a frizura mindig lapos és fénytelen. A haj nehezen fésülhető, alig formázható, mert rugalmatlan, tapadós és mintha ragacsos is lenne. Közvetlenül a mosás után szinte koszos hatású akkor is, ha a fejbőr maga egyáltalán nem tűnik zsírosnak.

Így kezeld a plakkokat!

Olcsó szárazsampon, filléres hajformázó – hallottad már, hogy nem tesznek jót! Túltolt mennyiségük okozta plakkok eltávolítása mélytisztító sampon heti használatával történjen, a hajmosás kihívásait pedig megoldja a Four Reasons Original sorozat Deep Cleanse samponja. Ne spórolj a hajmosáson!

A kémiai hámlasztás és a fizikai bőrradírral történő pórustisztítás hatékony kiindulópontja a plakkosodás kezelésének. Megszabadít a felesleges lerakódásoktól és felélénkíti a bőr anyagcseréjét is. Érdemes rendszeresen leradírozni, lehámlasztani a fejbőr legfelső rétegét, amivel teljes mélységében megszabadulunk a szennyeződésektől és felrakódásoktól. 

A bőrműködés fokozása, serkentése legyen a hajápolás alapja. A fejbőr gyakori kezelését öblítést nem igénylő, könnyű, frissítő tonik napi használatával oldjuk meg, amely azonnal tiszta érzést ad, nem rontja el a frizurát, élmény az illata és az ereje. Megszabadít az ápolatlanság kényelmetlen érzésétől.

Tudtad?

Minden Scalp formula 100% vegán, gyártásukat a Four Reasons megújuló energiával hajtja végre, saját finnországi gyárában, ahol csak újrahasznosítható csomagolóanyag jöhet szóba. Összetettebb és hosszan elhúzódó fejbőrproblémák esetén azt javasoljuk, hogy a bőrgyógyász se maradjon ki a képletből!