Four Reasons Hungary

RÓLUNK

Fodrász vagy? Regisztrálj a kedvezményes BMR Try-It csomagért!

Four Reasons Scalp

Korpás fejbőr? Ne panaszkodj, inkább cselekedj!

Meglepően általános és átlagos kérdés a fejbőrprobléma, irgalmatlanul sokan panaszkodnak és keresik a legjobb megoldást korpára, hajhullásra, kiszáradásra vagy zsírosodásra. Ne tévesszenek meg a reklámok, hoztunk olyat, ami tényleg működik és azonnal hat. Szakmai tapasztalatokra, kutatásokra és komoly tudásbázisra építünk zöld Scalp sorozatunk hatékonyságával, amihez körültekintően megválogatott hatóanyagok adják a stabil alapot. A mélyhámlasztást organikus rizs-szemcsék és tejsav hajtja végre, megbízhatóan hidratál a borsóból kivont protein, a természetes aloevera-kivonat nagyszerűen hűsít és hosszú távon is csillapítja a panaszokat. A teafaolaj beleáll a túlzott hámosodás és aggasztó viszketés leküzdésébe.

Hajjal és fejbőrrel kapcsolatos problémák felismerése legelőször a fodrásznál történik meg, a fodrász a kulcsfigura, aki beazonosítja a bajt és képes a tettek mezejére lépni. Mi működik, miért és mire? A jó fodrász tudja a választ, és mi segítünk neki, hogy az adott probléma könnyedén beazonosítható legyen, sőt gyors megoldás érkezzen postafordultával.

A Scalp sorozat fejbőrápolóinak használata megszünteti a hajas fejbőr kellemetlen tüneteit. Ezek a hajápolók maceramentesek, és mind felveszi a kesztyűt a hajhullás ellen, leteszi a voksot a megfelelő hidratálás mellett. A hajhagymák ideális működése, a bőrműködés egyensúlyi állapota könnyebben visszaépíthető, mint gondolnád. Megmutatjuk azokat a leggyakoribb kellemetlenségeket, amikkel fodrászaink mindennapos munkája során találkozunk:

SZÁRAZ KORPA

Ha a tested vízháztartása nincs egyensúlyban, bőröd száraz tapintatúvá válik és viszketni kezd. A hajas fejbőr is ki tud száradni, ugyanúgy reagál, mint bármely egyéb bőrfelület, ráadásul hajlamos az irritációra, könnyen érzékenyíthető. A hiánytünetek megjelenésének egy bizonyos szintjén a fejbőr elkezd hámlani, felszínén megjelenik a szárazon pergő, fehér korpa.

A száraz bőrlemezdarabkák porszerűen belepik a fejbőrt, a vállat, lerakódnak a hajtöveken. Leggyakoribb panasz a fejbőr viszketése, a frizura kezelhetetlensége és a hajhullás, de testszerte előfordulhat a feszülő érzetet adó, kiszáradásra hajlamos, kipirosodó és elvékonyodó, könnyen ráncosodó bőrfelület. Amennyiben más, bőrgyulladást okozó állapotok (pl. pikkelysömör, ekcéma, rosacea) is fennállnak, akkor a fejbőr nagy valószínűséggel mutatja ezeket a tüneteket is: száraz plakkok, piros foltok, kiütések. Téli időszakban, fűtésszezonban különösen gyakori a fejbőr instant kiszáradása, ami viszonylag gyorsan orvosolható.

Így kezeld a száraz korpát!

A mindennapos hajmosás történjen kíméletes, nyugtató hatású hidratáló samponnal. Alkalomszerűen javasolt intenzív, hámlasztó sampon alkalmazása, amivel alaposan leradírozható a fejbőr. A fizikai és kémiai mélytisztítás előkészíti a pórusokat az ápoló, hidratáló anyagok hatékony felszívódására.

A Four Reasons Original sorozatból válassz balzsamot a hajad állapotának megfelelően! Jól teszed, ha olyat választasz, ami a lehető legnagyobb mértékben képes hidratálni a fejbőrt is. Számolj le a városi legendákkal és hagyd a kondicionálót oldódni, hosszan masszírozd bele a fejbőrbe, hogy hatóanyagai tényleg bejussanak a hajhagymák legmélyére. A körültekintően megalkotott formula nem fogja elnehezíteni a hajadat. A kezelés utolsó lépése legyen a fejbőrápoló tonik, amely célzottan hidratálja a fejbőrt, csökkenti a hajhullás mértékét, és megszabadít a kínzó tünetektől anélkül, hogy elnehezítené a hajat.

Add meg itt a címsor szövegét

Ha zsíros, olajos a fejbőröd, a szőrtüszőkben felgyülemlő faggyú ideális közeget biztosít a felszínen lerakódó gombák és baktériumok számára, amelyek végül előidézik és fenntartják a fejbőr intenzív korpásodását. A zsíroskorpa nagyon más, mint a száraz: a leváló bőrpikkelyek nagyobbak, nem peregnek, kellemetlen szaguk van, ragacsosak és sárgás árnyalatúak.

A fejbőr egyértelműen zsíros és fényes, olajos tapintatú, rendkívül szenzitív és idegesítően viszket. A hajból nem látjuk peregni a lemezszerű szemcséket, de nagyobb baj a legtöbbször kellemetlen szagú, sárgás felrakódás, ami könnyen ledörzsölhető, levakarható. A fejbőr ilyenkor túlérzékeny és könnyen felülfertőződik, jellemzően a bőr foltokban kipirosodik és egyre jobban viszket. Zsíros korpa leginkább az arc körüli területeken szokott erőteljesen megjelenni: piros, gyulladt foltokban a kalapvonalon, a fülek mögött, de akár a szemöldökön is feltűnik.

A zsíros korpásodással együtt jár, hogy a haj akár közvetlenül a hajmosás után is zsíros érzetet ad, örökké ápolatlannak tűnik. A frizura gyorsan lelapul, a hajtő elnehezül, a haj kiegyenesedik. A zsíros hajszálak rugalmasságukat veszítik, a hajnak lehet nagy tömege, mégsincs volumene, sosem röpköd lazán.

Így kezeld a zsíros korpát!

A zsíros korpa kezelése fokozott figyelmet igényel fodrásztól és vendégétől is, hiszen a rossz termékválasztás a fejbőrproblémák fellángolását okozhatja. A sampon és kondicionáló kiválasztásánál az a legfontosabb szempont, hogy a készítmény képes legyen megteremteni és fenntartani a fejbőr működésének egyensúlyát, frissítő érzetet adjon és megszabadítson a kínzó tünetektől.

A mélyhámlasztást be kell illeszteni a napi hajápolás rutinjába, és egy jó fodrász megtanítja a vendégének a kezelés lépéseit. A kezelés utolsó lépése legyen a fejbőrápoló tonik, amely instant csillapítja a viszketést, csökkenti a hajhullást és végrehajtja a bőr mélyhidratálását anélkül, hogy tovább zsírosítaná a fejbőrt, vagy elnehezítené a hajat. 

 

Összetettebb és hosszan elhúzódó fejbőrproblémák esetén azt javasoljuk, hogy ne maradjon ki a bőrgyógyász se a képletből!