Four Reasons Hungary

RÓLUNK

Fodrász vagy? Regisztrálj a kedvezményes BMR Try-It csomagért!

Four Reasons Original - Büszke és/mert finn!

Originális. Beszéljük csak meg, mit jelent ez a szó a gyakorlatban? Nekem elsősorban egyenes beszédet, nyitottságot és nyíltságot jelent. Az originalitás, az eredetiség az egysége a mesés cukormáznak és az értékes tartalomnak. Azt jelenti: ahogy kint, úgy bent. Valójában ez a legcukibb kombó a világon, elegye a leplezetlen őszinteségnek és a szenvedélyes kíváncsiságnak. Ajánlok valamit! Mi lenne, ha te magad is letennéd a voksodat az originalitás mellett úgy, mint én? Hiszen csak hozzáállás kérdése az egész. Légy önmagad! Hiszen te is tudod, hogy az eredeti mindig többet ér, mint a másolat.

Az emberek úgy tartják, hogy a finn a legboldogabb a Föld nevű bolygón élő nemzetek közül. Persze, csak nézd meg őket azokon a sötét téli reggeleken, amikor én magam is olyan erősen kételkedem a nagyszerűségemben. Uh, de ez mégiscsak az ezertó országa, a világ legerősebb asszonyainak hazája, az egység, a közösség, az értékvezérelt működés eredete, és hohóó, itt jövök én a képbe! Én, az Originális. Az eredeti, a hiteles, a különc. A hamisítatlan finn.

Számomra Finnország, a szülőhazám, azt a helyet jelenti, ahol mindenki pontosan az lehet, aki valójában szeretne lenni. Éppen olyan lazán, mint ahogy errefelé mindenki meg van áldva ezzel a sötét, finoman nyakatekert humorérzékkel és ezzel a sok/nagy, praktikus ésszel.    

Mégis mit tudnak a finnek, amit mások nem? Hosszan és elmélyülten töprengtem ezen a kérdésen, aztán összeszedtem négy olyan dolgot, amire nagyon is büszke vagyok. Nos, ha még soha nem találkoztál egyetlen finnel sem, vagy ha úgy érzed, hogy két embernek is elegendő finn vér van benned, mégis bizonytalan vagy abban, hogy valójában ez mit is jelent ez neked, akkor tessék, itt egy lista, olvasd!

#1 Még az attitűdömnek is van attitűdje

Erősségem az egyenesség és az empátia. Én aztán tutira a te oldaladon állok. Az összes finn közmondás közül a kedvencem ez: „Rehellisyys maan perii”, magyarul „a becsületes örökli a földet”. Hát igen, én mindig kész vagyok másoknak örömet okozni. Figyelek rád. Látlak téged. A motiváció, az inspiráció fontos nekem, bár tudom, hogy a dolgok nem mindig mennek a terv szerint. Véleményem szerint a tökéletlenség egyenlő az egyediséggel, az exkluzivitással, és apró hibáink tesznek mindannyiunkat széppé.

Az én életem értelme, hogy a rossz napjaidat jobbá tegyem, és a jókat fantasztikussá változtassam át. Neked is megvannak azok a reggelek, amikor a szemhéjad darabonként egy tonnát nyom, kifogytál a kávéból, és úgy tűnik, hogy minden egyes hajszáladnak saját elképzelése és önálló élete van? Jajaja, az élet néha kegyetlen. De mi lenne, ha ledobnád a ruháidat, és beugranál velem a zuhanyba? Csak kérdezem. Válaszolsz?

#2 Szuperképességeim az összes olyan ügyben, ami zöld, és ami számít

Én aztán igyekszem mindent megtenni Föld nevű bolygónk érdekében. Úgy gondolom, hogy finnségem valódi hozzájárulás a szenvedélyemhez. Ahogyan a tiédhez is. Élénken él bennem hazám vizeinek csobogása, a parti szél zúgása, a mohás erdők képe. Ha a választásaimmal gondoskodni tudok a természet megannyi szépségéről, habozás nélkül megteszem. Finn gyárunk 100%-ban megújuló zöld energiával üzemel. Minden Four Reasons Original sampont és balzsamot itt helyben gyártanak, és újrahasznosítható cukornádból készült, bioalapú műanyagba csomagolnak. Nem is hinnéd, hogy ez az anyag simán csak szemét, a cukorgyártás mellékterméke. Hát nem ééédes?!

Az innováció nekem szent. A legélesebb finn elmék vizsgáltak, kutattak, fejlesztettek és teszteltek engem. Az eredmény? Professzionális hajkozmetikumok teljes sorozata verhetetlen ár-érték aránnyal, olyan fényűzően hatásos összetevőkkel, amik a fenntarthatóság szempontjából a zöldnél is zöldebbek. Ráadásul mindez együtt legyőzhetetlen karaktert ad nekem. Piff, anyukám, ez itt a 21. század!

Az én életem értelme, hogy a rossz napjaidat jobbá tegyem, és a jókat fantasztikussá változtassam át. Neked is megvannak azok a reggelek, amikor a szemhéjad darabonként egy tonnát nyom, kifogytál a kávéból, és úgy tűnik, hogy minden egyes hajszáladnak saját elképzelése és önálló élete van? Jajaja, az élet néha kegyetlen. De mi lenne, ha ledobnád a ruháidat, és beugranál velem a zuhanyba? Csak kérdezem. Válaszolsz?

#3 Loving me, loving you, ahaaa... Mi finnek, pont így szeretjük!

A finn emberek inkább hallgatnak ahelyett, hogy a Nagy Semmiről csicseregnének. Legtöbbünk számára ismeretlen tevékenység a fecsegés, a locsogás, a csacsogás. A pletykát kizárólag akkor engedjük meg magunknak, ha nincs belőle kiút semerre. Ezúton szeretném javasolni, hogy mostantól legyünk egymással nyíltak, elfogadóak és őszinték a világ minden táján. Ez lenne ám az igazi finnség.

De térjünk is mindjárt a tárgyra. Nem fogom azt mondani, hogy ezek a hajápolók megmentik az életedet, vagy visszanövesztik a hajadat arra a (izé, hogyishívják) kopasz foltra (bocsi), ott a fejed búbján. Nem fogják ezt megtenni. Habár, azt máris garantálni tudom, hogy a termékek sokkal több hatékony összetevőt tartalmaznak és sokkal kevesebbet abból, ami valójában felesleges vagy árthat neked. Nem bántanak senkit, de használnak. Pont arra valók, amire kitalálták őket. Mindegyik 100%-ban vegán, mert ez jó neked, nekem és jó a Földnek is. Bízz bennem, képes vagyok arra, hogy bearanyozzam a napjaidat. Igen, még a hétfőt is!

#4 Ha elsőre nem sikerül, csak megigazítom a hajamat, és megpróbálom újra

Jobban jársz, ha te magad is bevállalod a sisu-t. Lehetne a sisu része a belső értékrendednek. Úgy ejtjük: sziszu, mi finnek ezzel a szóval fejezzük kitartó ragaszkodásunkat ahhoz a cselekvéssorhoz, ami a jövőnket a jelenünkben teremti meg. Itt és most! Sisu, jelezzük finoman finnül azt az attitűdöt, amely a szenvedélyről és az állhatatosságról szól. Van ám a hozzáállásunkban büszkeség és bátorság, na meg éles elme és fogcsikorgatás a kudarcok ellenében is. (A cukiság hogyan is került ide?!)

Minden finn ismeri a fent említett sisu fogalmát. Ez az az attitűd, ami a markáns jelenlétről, a kitartásról, az akaratról és a soha meg nem alkuvásról szól. Azt az erőt jelzi, ami tűzön és vízen át visz akárkit és bármit oda, ahová menni akar. Óó, ez a szívósság, nem varázslat. Az ereinkben csordogáló kitartó vágyakozás okozza, amely kombinálva van tudásszomjjal és szűnni nem akaró igénnyel a jóra. Ettől leszünk tényleg mi finnek, a legjobbak. A hozzáállásunktól. Ez lökdös minket a fejlődés irányába. Ez tett engem is azzá, aki vagyok. Originális!

Ezen a ponton emlékeztetnék mindenkit az általam legkevésbé kedvelt finn közmondásokra is. Az egyik így szól: ”Omakehu haisee”, szó szerinti fordításban „az öndicséret bűzlik”. A másik pedig ez: ”Ken kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa”, magyarul ennyit tesz: „aki magasra hág, keményre koppan”. Jajaja. Hát, én ezt egyenesen kikérem magamnak! Hiszem és vallom, hogy ha csak egyetlen okod is van a dicséretre, dicsérj azonnal! Az öndicséret abszolute nem káros. Szinte vegán. Majdnem zöld. És amikor nagy álmaid vannak, kerül-amibe-kerül, ne szégyelld megcélozni velük a Holdat. A többit együtt megoldjuk, bébi.

💜: Original