Four Reasons Hungary

RÓLUNK

Fodrász vagy? Regisztrálj a kedvezményes BMR Try-It csomagért!

A legmenőbb frizuradivat 2020 tavaszán:
nem passzív, nem agresszív, asszertív

Egyenesen a múlt századból, a 60-as évek stílusából érkeznek erős hatások a 2020-as trendbe. Azokban az években a frizuradivat óriási kilengéseket mutatott, egyszerre volt jelen az aprólékosan elegáns és a hordható hétköznapi stílus. A trendekben a tiszta, természetes formák és a legegyedibb, bohém megoldások együtt jelentek meg. Még ma is hatással van az akkori tizenévesek, diákok által elindított ellenkulturális mozgalom, akkor is nyilvánvaló része a mindennapi életünknek, ha nem is emlékszünk rá. Itt indul a flower-power, a peace & love mozgalom és a beat-korszak. A hajak szándékosan rendetlenek, mindig kócos végeredményt mutatnak, de emellett simán megfér, hogy lesimított, letisztult hullámokkal operálnak. Kibontakozik a két véglet, a természetes árnyalatok mellett ott az élénk, egyedi színvilág. Helyénvaló az eltérés az átlagostól, hiszen a cél, hogy a hajad stílusa fejezze ki a személyiségedet! Legyél pontosan az, aki valójában vagy. Legyél önmagad! Hát nem pont ezt üzenjük a 20-as években is?

A Four Reasons ezt az üzenetet erősíti és küldi ki a világnak. Arra biztatunk minden fodrászt és minden fodrásznak minden vendégét, hogy bátran fogadja el magát olyannak, amilyen. Kézenfekvő volt, hogy a 2020 tavaszi kollekciónkba belegyúrtuk ezt az életérzést, és megalkottuk a 60-as évek ikonikus frizura-trendjeinek modernizált változatát.

Aprólékosan kidolgozott nemtörődömség

Ma már történelem. A 60-as évek nagy és látványo korszaka a szociális és kulturális változásoknak, ami leginkább egy demográfiai robbanásnak volt köszönhető. Az évtized közepén az USA népességének több mint egyharmada 17 évesnél fiatalabb volt. És ebben az a lényeg, hogy egy fiatal sosem gondolkozik úgy, mint a szülei, mindig lázad. Az ifjúsági mozgalom teljes lendülettel dübörgött, ők voltak a világ közepe. A tizenévesek letették a tradíciókat, felemelték a hangjukat minden ellen, ami hagyományos, és ez végül olyan stílusbeli anarchiát hozott létre, amiből divatosabb, szabadabb megjelenés született. Végre megengedett lett az önkifejezés. Mennyi mindent kaptunk tőle!

Az 50-es évek selyemnél is simább kontyait, tükörfényesre pomádézott hajait lecserélte egy olyan frizuradivat, ami mindennek az ellenkezője volt. A 60-as évek megengedte, hogy fújjon végre az a nagy szél. Az emberek állást foglaltak a szabadság és szabadosság mellett, az általuk viselt frizurák hűen tükrözték ezt az elköteleződést. A stílus nemtörődömnek, hanyagnak látszott, de valójában gondos megfontolás és aprólékos munka állt a hátterében. Végül sokkal több túlzással élt, mint az elődök stílusa, de közben végrehajtott egy kisebb forradalmat.

A folyamatban lévő társadalmi változásokat szimbolizálta a frizura. Központi eleme lett a megjelenésnek a haj. A nők a valaha volt legrövidebb hajviseletet is választhatták, de volt, aki olyan látványos fonatokba rendezte a hosszú haját, ami éppen a legmegfelelőbb módon volt zilált és rendetlen. A pasik olyan hosszúra növesztették a hajukat, ami azelőtt elképzelhetetlen és elfogadhatatlan volt. Akadt olyan férfi is, aki tartotta magát a rövidebb és sokkal hagyományosabb fazonhoz, de egy új, éles csavar minden esetben megjelent.

Összességében a 60-as évek stílusa kiegyensúlyozott kombinációjának bizonyult az 50-es évek konzervativizmusának és a 70-es évek bohém, laza, kényelmes életstílusának. A Four Reasons 2020-as tavaszi kollekciójában ezt az érzést akartuk elkapni, ezt az ellenállhatatlan és egyedi szellemet. És megtettük. A trend végül a„60’s Shades/60-as évek árnyalatai” elnevezést kapta. Hasznos tippekkel és nagyszerű formulákkal állunk elő a tavaszi divatban. Fodrász vagy? Kapd el te is a ritmust, és meríts belőle ihletet hétköznapi munkád során!