Four Reasons Hungary

RÓLUNK

Fodrász vagy? Regisztrálj a kedvezményes BMR Try-It csomagért!

High-tech a fodrászok kezébe

Fodrászként gondolsz néha rá, hogy milyen és hogyan működik az alapanyag, az a biológiai csoda, amivel mindennap dolgozol? Te is látod, hogy kevés erősebb és komplexebb dolog van, mint egy jó állapotú hajszál. De akármilyen kiváló minőségű is legyen, a hajat jelentős igénybevételnek teszi ki a sorozatos vegykezelés a szalonban, plusz az a rengeteg káros környezeti hatás, ami lépten és nyomon utoléri. Hajunkat kívül-belül, szinte folyamatosan kitesszük a fizikai-mechanikai stressznek. Ezért, ha csak egy problémát kezelünk, ha például csak a kötésvédelmet erőltetjük, nem érünk el vele semmit. 

Itt volt az ideje, hogy olyan innovatív technológiát fejlesszünk, ami egyszerre támogatja, védi, táplálja, megerősíti a hajat, teljes mélységében újjáépíti a szerkezetét, minden egyes hajszálat teljes egészében kezel. Four Reasons Professional termékcsaládunk Bio-Molecule Repair™, azaz biomolekuláris hajszerkezetépítő négy terméke úgy dolgozik, hogy visszaszerzi, majd fenntartja a hajszálak külső kutikularétegének funkcióit, és közben megjavítja a szerkezeten belüli sérüléseket és megvédi a hajat a további sérülésektől. A minőségi különbség azonnal érezhető, látható és hosszú távon is tapasztalható.

Fókuszban a hajszerkezet, a komplex biológia remekmű

Hogyan néz ki az egészséges hajszál? Mutatjuk! Hajunk alapvetően keratin fehérjékből áll, ezek építik fel a szerkezetét, tehát nélkülözhetetlenek. Természetesen ennél sokkal többről is szó van, hiszen minden egyes hajszálunk 10-15% nedvességet, 3-6% lipidet, 1% pigmentet és 0,5-1% ásványi anyagot is tartalmaz. A haj alapszerkezetét 18 különböző aminosav tartja fenn, amelyek közül a cisztein, a szerin és a glutaminsav fordul elő a legnagyobb mennyiségben. Ezek a fehérjeláncok kén-, hidrogén- és sókötésekkel kapcsolódnak egymáshoz.

A haj legkülső rétege olyan kemény szerkezet, amely 5-15 egymást átfedő kutikularétegből áll. Ez az igen összetett réteg védi a hajat az olyan külső terhelésektől, mint az UV-sugárzás, a magas hő és a mechanikai igénybevétel. A kutikularéteg a haj védőpáncélja, ha ez jó állapotban van, akkor jól teljesít, és ha jól működik, akkor megvédi és fenntartja a hajszálak egészséges belső szerkezetét. De a kutikularéteg az, ami befolyásolja a haj megjelenését és érzetét is. Ha fodrászként ezt megértjük, mindent megértünk.

Roncsolt, töredezett, elvékonyodó. Mit jelent az, ha sérül a haj?

A kutikularéteg károsodását okozhatják kémiai kezelések, mechanikai igénybevétel, vagy azok a külső tényezők, amiket mindig emlegetünk – ld. UV-sugárzás és levegőszennyezés. Ha sérül, akkor a kutikula nem tudja fenntartani a hajszál természetes nedvességtartalmának egyensúlyi állapotát, nem tudja megvédeni a hajszál középső részét, a kortexet. Ebben az esetben a haj azonnal érdes, kócos és szöszös lesz, egyre durvább tapintású és egyre rugalmatlanabb, miközben csökken a szakítószilárdsága is. Mit észlelünk az elvékonyodáson kívül? Nehezen szárítható, és nagyon nehéz mutatvány a kívánt formában fenntartani. A fodrász-rémálom innen indul!

A kutikula károsodását alapvetően az oxidatív stressz, a kémiai hatásoknak vagy a gyenge minőségű anyagoknak köszönhető magas pH-érték, valamint a fehérjeváz lerobbanása, a haj kötéseinek elgyengülése okozza. Ezek vezetnek el egyenes úton a haj szerkezetének minőségi változásához, leépüléséhez, majd (a legrosszabb esetben) a hajszálak töredezéséhez.

A hajnak éveken át viselnie kell a vegykezeléseket, a mechanikai stresszt és a zord időjárási viszonyokat. Minél hosszabb a haj, annál hosszabb ideig kell erősnek és ellenállónak lennie. A haj védelmét innen kell megközelíteni, és teljes egészében, átfogóan kezelni.

BMR™ a biomolekuláris szerkezetépítő technológia

Innovációnk, a lehető legszélesebb spektrumú felépítő kezelés három különböző területen fejti ki hatását:

FENNTART – Ásványi sók és biopolimerek elegye fenntartja a haj nedvességtartalmának egyensúlyát és megakadályozza a haj külső, kutikularétegének károsodását, gyakorlatilag megálljt parancsol annak a folyamatnak, hogy a hajszálak kortex kérge töredezett, hiányos legyen.  

MEGVÉD – Biopolimerek védik a hajat, antioxidánsok akadályozzák meg a szabad gyökök okozta károsodást, és almasav teremt egyensúlyt a haj pH-értékében. Mindez együtt csökkenti a sérülések esélyét is.

HELYREÁLLÍT – Aminosavak építik újjá a fehérjevázat, célzottan és turbó módon a vegykezelések alatt és után.

A 21. századi hajápolás elvárásaihoz nagyon kevés lesz, ha csak egyetlen problémát oldunk meg, muszáj nézőpontot váltanunk. Kevés lesz az, ha a haj nagyon-tiszta, és pláne nem megy át a falon a de-szép-fényes, vagy a hű-de-jó-illatú. Olyan széles spektrumon kell haladnunk, olyan sokoldalúság és olyan funkcionalitás kell a fodrászoknak, ami képes egyensúlyban tartani a haj hidratáltságát és öregedésgátlását, valamint képes hatékony védelmet nyújtani az oxidációtól, a szabad gyökök okozta szerkezeti változásoktól. Innovatív technológiánk, a Bio-Molecule Repair™ ezzel a komplex szemlélettel megfelel az összes elvárásnak és funkciónak.

Mi lehet a fodrászok jogos elvárása?

Mindig ugyanaz: a legjobb teljesítmény. Legyen vége a küzdelemnek és a félelemnek! Ne maradjon más, csak az egészséges és gyönyörű haj okozta szakmai büszkeség! Az első hatást egy olyan technikai anyag adja, amelynek felvitele után azonnal érzékelni fogod, hogy a haj sokkal simább és sokkal rugalmasabb lesz. Ez a BMR Protektor, amit minden vegyi munka előtt érdemes használnod. A látványos és tartós selyemhatás, a jobb tartás és a nagyobb volumen a következő anyagtól, egy különleges hajterápiától érkezik, aminek a használata után a haj sokkal fényesebb, tele van energiával, és könnyen fésülhető. Hosszabb távon pedig növekszik az ellenállóképessége, kevésbé lesz sérülékeny, nem törik el, nem nyúlik meg olyan könnyen, növekszik a szakítószilárdsága, és minden eddiginél jobban reagál a vegykezelésekre. 

Imádjuk, ha tesztelsz minket! Vidd el tőlünk a teljes sorozatot, használd, és nézd meg, hogyan képes megváltoztatni a fodrászok életét a finn Four Reasons.